Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η συγγραφέας Μαρία Στεφάνου, διάβασε το "Μη με ξεχάσεις" της Γιώτας Παπαδημακοπούλου και έγραψε στο Goodreads αλλά και στο προσωπικό της ιστολόγιο, την άποψή της, την οποία σας παραθέτουμε και μπορείτε να την βρείτε επίσης στον εξής σύνδεσμο:


"Με τη Γιώτα Παπαδημακοπούλου γνωριζόμαστε τα δύο τελευταία χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στο ξεκίνημα μας συγγραφικά και οι δύο, ανταλλάξαμε απόψεις για όλα όσα μας απασχολούσαν και συμπαραστάθηκε η μια στην άλλη όποτε χρειάστηκε για λογοτεχνικά και όχι μόνο θέματα.

Ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους που πληροφορήθηκε την "ύπαρξη" του Ανδρέα, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κεντρικό ήρωα του νέου μυθιστορήματος της Γιώτας "Μη με ξεχάσεις".

Ο Ανδρέας μας διηγείται την ιστορία του, μια ιστορία γλυκιά και νοσταλγική που μας βάζει στη διαδικασία να αναπολήσουμε κι εμείς τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια και να αναρωτηθούμε για τις επιλογές μας.

Έτσι ακριβώς κι ο ήρωας μας προβληματίζεται κι αναρωτιέται πως του τα έφερε έτσι η μοίρα ή η τύχη και δεν κατάφερε ποτέ να συνειδητοποιήσει τα συναισθήματα του για την καλύτερη του φίλη, την Αλεξάνδρα.

Κι όταν τελικά, αναπόφευκτα έρχεται η στιγμή που το κάνει μήπως είναι αργά; Μήπως κινδυνεύει να τον ξεχάσει η Αλεξάνδρα, μήπως σκοπεύει να τον αφήσει πίσω της για να προχωρήσει σε μία άλλη ζωή όπου ο Ανδρέας δε θα έχει καμία θέση σε αυτή;

Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα στα οποία αργά ή γρήγορα ο Ανδρέας αναγκάζεται να απαντήσει ακόμα κι όταν δεν το θέλει, ακόμα κι όταν δεν πρέπει, ακόμα κι όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.

Το "Μη με ξεχάσεις", είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα αλλά σε δεύτερο επίπεδο μας δείχνει τη σημαίνει αληθινή αγάπη από εκείνες που ριζώνουν μέσα στην καρδιά από την παιδική κιόλας ηλικία και πως αυτή εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου ώστε να καταλήξει να γίνει καρμική, μοιραία, δυνατή και αξεπέραστη!

Το ταξίδι του Ανδρέα ξεκίνησε πρόσφατα και ήδη μέχρι τώρα έχει κλέψει πολλές καρδιές. Εύχομαι να τις κερδίσει όλες, να τις αιχμαλωτίσει και να τις κάνει να χτυπήσουν δυνατά από συγκίνηση."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου