Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "INDIANA TELLER: ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ" ΣΤΟ NOIZY.GR

Θα τολμούσατε να τα βάλετε με τους νόμους μιας φατρίας; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια φατρία λυκανθρώπων, τη μεγαλύτερη της βορείου Αμερικής. Ο Ιντιάνα, παιδί ενός ανθρώπου με μυστηριώδεις δυνάμεις και ενός λύκου, είναι ο μόνος άνθρωπος μεταξύ λύκων στο ράντζο της Μοντάνα. Εγγονός του ισχυρότερου Άλφα και μοναδικός του κληρονόμος. Αισθάνεται ξένος ανάμεσα στην αγέλη. Γράφεται στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, σε αναζήτηση μιας φυσιολογικής ζωής ανάμεσα σε ανθρώπους. Εκεί θα γνωρίσει την Κατερίνα Ο 'Χαρα, που θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά και τον Τάιλερ Μπράντκελ, γιο του αιωνίου αντιπάλου του παππού του.

Όταν από θαύμα βγαίνει ανέπαφος από θανατηφόρο ατύχημα αντιλαμβάνεται ότι έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του το χάρισμα του Χρόνο-ιχνηλάτη, την ικανότητα δηλαδή να γυρίζει πίσω το χρόνο όταν βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ατύχημά του όμως μοιάζει ύποπτο και συνδέεται άμεσα με τη φατρία των λύκων. Η ασφάλεια των λύκων φαίνεται να απειλείται περισσότερο από ποτέ. Ένα μυθιστόρημα που είναι μόνο η αρχή για έναν πόλεμο ανάμεσα σε αγέλες λύκων και συγκρούσεις μεταξύ των Άλφα αρχηγών τους. Νόμοι και μυστικά καλά κρυμμένα βγαίνουν στο φως και ο κίνδυνος να αποκαλυφτεί η ύπαρξή τους στους ανθρώπους είναι έντονος.

Καταιγιστικό, καλογραμμένο, περιπετειώδες. Πολλές φορές ανθρώπινο και σαγηνευτικό. Όποιο βιβλίο και να έχεις διαβάσει σχετικά με λυκάνθρωπους δεν θα σου δώσει ποτέ την ένταση, την αγωνία, τις ανατροπές αυτού του βιβλίου. Η συγγραφέας γράφει τόσο ζωντανά και άμεσα που νοιώθεις μέρος της πλοκής και αισθάνεσαι και βιώνεις μαζί με τους χαραχτήρες της. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να βρίσκεται στα best sellers της θεματογραφίας του. Με ανυπομονησία περιμένω να διαβάσω το επόμενο βιβλίο της σειράς.

Ένα μεγάλο μπράβο στις εκδόσεις Μάτι. Η μετάφραση είναι ειλικρινά πολύ καλή. Επιτέλους ένα σωστά μεταφρασμένο βιβλίο. Τα τελευταία χρόνια έχω κουραστεί να διαβάζω βιβλία χάλια μεταφρασμένα. Να τα παρατώ και να αγοράζω το πρωτότυπο στη γλώσσα του.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα όπου δημοσιεύτηκε το άρθρο, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου