Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Κι επειδή είμαστε πάντα εδώ και μέσα σε όλα, επανέρχομαι στους μικρούς μας φίλους και σε δύο νέες προτάσεις, που τόσο οι ίδιοι, όσο και οι γονείς τους, θα βρουν ιδιαίτερες, ευχάριστες και πάνω απ' όλα... με κάποιο νόημα, με ένα σημαντικό μήνυμα το οποίο και έχει, το κάθε βιβλίο χωριστά να τους περάσει.

"Ο κόμης Μοντεχρήστος της Πλατείας Συντάγματος" 
Ήρωας του βιβλίου και αφηγητής... ένα χαριτωμένο, αδέσποτο σκυλάκι, που έχει υιοθετηθεί από έναν άστεγο ρακοσυλλέκτη και τριγυρίζει στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα από τα μάτια μου, βλέπουμε την αλήθεια των μικρών, αδέσποτων φίλων μας, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα γύρω τους αλλά πάνω απ' όλα, την σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν. Ένα βιβλίο που αν μη τι άλλο θα δημιουργήσει στα παιδιά σας ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σ' αυτά τα φτωχά, ανυπεράσπιστα πλάσματα, και όχι μόνο, σε κείμενα Χρήστου Καφτεράνη και εικονογράφηση Σταματίνας Ντουτσουλή.

Την Υγειά σου για να έχεις! 
Σε κείμενα Σταύρου Παρχαρίδη και εικονογράφηση Μαρίας Παπατζέλου, ένα παραμύθι που από το χαρτί μεταφέρθηκε στους τοίχους μιας παιδιατρικής κλινικής και από εκεί, σε αυτό το βιβλίο που ο καθένας μας μπορεί να αποκτήσει και να έχει στα χέρια του. Ένα παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά, με απλό και άμεσο τρόπο, πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την υγεία μας αλλά, και πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη των γιατρών στη ζωή μας τους οποίους δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά, να εκτιμάμε και να τους βοηθάμε στο να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μάτι!

Αναδημοσίευση από "Το Μεγαλείο των Τεχνών...":

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου